21. SPLIT FILM FESTIVAL - KZV1

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma

19.00 KONKURENCIJA KRATKI / COMPETITIVE SHORTS - PROGRAM 1 (84 min.)
   FINNISH MIDSUMMER 2169, 2016. Anssi Kasitonni, 9,5 min. FIN
Godine 2169. dogodit će se sunčeva pomrčina u Finskoj, na Ivanje. Taj će događaj promijeniti život jedne ženke vampirskog šišmiša.
   NIŠTA ZA ISPRIČATI – SVE JE VEĆ REČENO / NO STORIES TO BE TOLD – ALL THE DEALS HAVE ALREADY BEEN MADE, 2015. Micah Weber, 3,5 min. USA
Umjetnikova razmišljanja o vlastitom radu, osobnim narativima i Rašomonu.
   COSMORAMA, 2015. Eren Aksu, 8 min. TR/DE
Mladi par odlazi na izlet na otok blizu Istanbula. Fascinirani nepreglednim gradskim pejzažima, prepuštaju se kontemplaciji o propadanju urbanog prostora. Život u betonskoj džungli je njihova budućnost.
   WEARING THE FOG, 2016. Yafei Qi, 13,5 min. CN; 
Gradski život jedne obitelji usred brzog industrijskog razvoja. U samoj se obitelji razvila ravnodušnost, netrpeljivost i otuđenje. Zbog nepostojanja zakonske kontrole, grad pati od ozbiljnog zagađenja zraka. Ljudi moraju nositi zaštitne maske i komunicirati obavijeni smogom. Takva interakcija sprječava bilo kakav stvarni kontakt.
   MIAUUU., 2016. Davorin Marc, 3,5 min. SI
   MUKA JERONIMOVA / LA PASIÓN DE JERONIMO, 2016. Jose Armando Salomo Rosas, 14 min. MX
Jeronimo radi kao asistent producenta na filmu. Primjećuje problem u realizaciji, no nakon što predloži rješenje, plan propada i on dobiva kaznu na koju sasvim neočekivano reagira.
   NAVIGATOR, 2015. Björn Kammerer, 7 min. AT 
Navigator ili navigacijski uređaj uobičajeno služi za orijentaciju na nepoznatom teritoriju, za pronalaženje smjera usred ničega uz pomoć geometrijskih naprava. No što se događa kad se prostor i oblici prikaza prostora, regije i karte, stapaju i isprepleću?
   NOĆU OBUSTAVLJENO / SUSPENDU À LA NUIT, 2015. Eva Tourrent, 24 min. FR 
Žica je postavljena između stroja i praznine, između stroja za obradu snijega i padine, između Guillaumea i njegovih misli. Svake zimske noći, Guillaume prelazi skijaške staze i planinu zbog pripreme staza. Sam u kabini stroja, postaje jedno sa strojem, u ravnoteži koja se sastoji od neprekidnog ponavljanja iste rute…

21.00 UNDER CONSTRUCTION, 2015. Rubaiyat Hossain, 88 min. BD
Scenarij: Rubaiyat Hossain
Uloge: Shahana Goswami, Rahul Bose, Sohel Mondol
   Radnja filma prati suvremenu muslimanku koja pokušava pronaći sebe u okruženju urbanog Bangladeša. Kazališna glumica Roya na suvremen način interpretira kazališni komad Tagorea Rab?ndran?tha Crveni oleandri, pronalazeći vlastitu snagu.

Festival je otvoren za sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji digitalne slike.

http://www.splitfilmfestival.hr/?lang=hr

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA