KINO CIRKUS: SKYWALK ABOVE PRAGUE

Provazochodkyně nad Prahou, 2020.

Provazochodkyně nad Prahou, 2020. Václav Flegl, Jakub Voves, 51 min. CZ
   Dokumentarni film "Skywalk above Prague" projekt je međunarodnog festivala suvremenog cirkusa i kazališta Letní Letná. 2019. godine ovaj praški festival otvoren je jedinstvenom izvedbom kolektiva Cie Basinga i Cie Gratte Ciel. Svjetski poznata šetačica na žici Tatiana-Mosio Bongonga prešla je put od 350 metara preko rijeke Vltave bez sigurnosnog pojasa na 35 metara visine.
   Dokumentarni film prati tijek zahtjevnih tehničkih priprema koje su pokazale kako se radilo o ogromnom izazovu i iskustvu za čitav tim ljudi. Iako je prvotna namjera ovog filma bila snimiti kratki videozapis koji će pratiti zbivanja iz backstagea, teme i situacije koje su se događale bile su toliko snažne da su nadahnule stvaranje ovog atraktivnog dugometražnog dokumentarnog filma.
https://www.imdb.com/title/tt13106902/?ref_=fn_al_tt_1

   Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju. Kino Cirkus održava se u Splitu, Puli, Rijeci, Zagrebu, Dubrovniku i Samoboru.

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA