NEOBIČNI ŽIVOTI

Hors normes, 2019.

Hors normes, 2019. Olivier Nakache, Éric Toledano, 114 min. FR/BE
Scenarij:
Olivier Nakache, Éric Toledano
Uloge: Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent
   Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svijetu, uz autističnu djecu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterizirani kao „izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.
   Radnja filma fokusirana je na probleme modernog društva u čijem se srcu ponovno nalazi praktički kompletan svijet: socijalni radnici, volonteri i profesionalci u zdravstvu svim snagama pokušavaju se brinuti o tinejdžerima koji imaju problema s autizmom. Po običaju, dvojica redatelja u filmu svu svoju snagu usmjeravaju na ljubav prema čovječanstvu, na njihovo vjerovanje u život društva te pogotovo na humor kao prvu i posljednju crtu obrane međuljudskih odnosa.
   Ovo je jedan od onih važnih, emotivnih i dirljivih filmova i uvijek je lijepo vidjeti da postoje ljudi koji su spremni vlastite privatne živote žrtvovati i posvetiti svo svoje vrijeme, znanje i energiju onima kojima je to potrebno.( gambee82.blogspot.com)
   Trebali biste ga pogledati jer je to predivan film koji ima samo po sebi tešku temu a koristi je kako bi ispričao dirljivu i snažnu priču koja spretno spaja tragediju i komediju kao što malo koji filmski autor danas može.( Hannah Brown / Jerusalem Post)
   Poseban film koji omogućuje pristup skrivenoj temi, a publiku dočekuje s gracioznošću i humorom. (Fionnuala Halligan / Screen International)
   To jeste nesavršen film ... ali teško se odhrvati od suštinske dobrote kojom zrači. (Tom Augustin / New Zealand Herald)

https://www.imdb.com/title/tt8655470/?ref_=fn_al_tt_7

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA