NIJE LOŠE BITI ČOVJEK

Nije loše biti čovek, 2022

Nije loše biti čovek, 2022. Dušan Kovačević, 104 min. RS/HR
Scenarij:
Dušan Kovačević
Uloge: Vojin Ćetković, Branka Katić, Nenad Jezdić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Andrija Milošević, Srđan Todorović, Milan  Gutović, Mira Banjac
   Kultni pisac i redatelj filmskih hitova "Balkanski špijun" i "Profesionalac" te autor klasika kao što su "Maratonci trče počasni krug" i „Ko to tamo pjeva", vratio se filmskoj publici, nakon 18 godina u ovoj komediji s elementima trilera, postavljajući vječito pitanje da li je kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.
   Film je baziran na hit predstavi "Kumovi", rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru "Zvezdara teatra" već duže od 10 godina. Priča prati profesora klavira Milana, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti misteriju i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.
   Čini mi se da smo napravili film koji je odraz jednog vremena, i koji je jedna slika takozvanog običnog života, sa neobičnim događanjima. U principu, sve što sam radio je na nekakav način paranormalno, jer naš život nije normalan. Moje viđenje svijeta uvijek je bilo pomalo sumnjičavo i nije bilo egzaktno, uvijek je bio nekakav znak da postoji još jedan paralelni svijet koji ne možemo ili ne želimo vidjeti. Kada to pričam, govorimo o nečemu što je jako bitno, a to su božja stvorenja koja nas okružuju - ptice, životinje, drveće, sve što čini ljepši dio ove planete. Ovo je nekakva vrsta moje zahvalnosti i posvete svim tim divnim stvorenjima s kojima sam odrastao, od ranog djetinjstva. (scenarist i redatelj Dušan Kovačević)
https://www.imdb.com/title/tt11098054/?ref_=fn_al_tt_0
 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA

IZDVOJENO

JAVNA NABAVA - SPECIJALISTIČKI PROGRAM

Specijalistički program javne nabave održavat će se od 6. do 10. studenoga (50 n/s) svaki dan u periodu od 9.00 sati do 17.00 sati. Prijave do 3.studenoga, 2023.