NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA: ANIMIRANI PROGRAM

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2019.

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA: ANIMIRANI PROGRAM
   ALBATROS, 2019. Nenad Janković, 4,40 min.

Na starom parobrodu početkom 20. stoljeća mornari se zabavljaju izrugivanjem ulovljenog albatrosa koji nemoćno tetura na palubi. Njihove iscerene glave privlači i melje prijenosni zupčanik. Zupčanike guta lubanja okrunjena tvorničkim dimnjacima, iz koje izlijeću avioni i pucaju tenkovi. U jednom kafiću nasilnici se izruguju pjesniku i izbacuju ga na cestu. On s kovčegom odlazi prema raketi na horizontu. Prati ga albatros. Napuštaju planet.
   BIJELI OSVETNIK, 1962. Vladimir Jutriša, Aleksandar Marks, 10 min.
U Saloonu Divljeg Zapada Crni Revolveraš upravo je na kartama opljačkao dva bijednika. Barska pjevačica Kitty mu pomaže pri toj mračnoj raboti, ali se brzo s njim zavadi zbog podjele plijena. U svađi Kitty otme Crnom sav novac i loše bi se provela, da u pravi čas ne upada Bijeli Osvetnik, koji savlada Crnog zlikovca. Bijeli spasi Kitty, ali umjesto zahvalnosti primi od nje zvučnu pljusku. Kitty ipak više voli svog Crnog ortaka i s njim odlazi.
   BIJELA VRANA, 2018. Miran Miošić, 9 min.
Mala bijela vrana ne uklapa se u svoje jato crnih vrana. Zbog različitosti je često predmet čuđenja i ismijavanja. Međutim, kada se okoliš u kojem žive zbog zagađenosti promijeni, mala bijela vrana pomaže jatu pronaći bolje mjesto za život.

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA