SUNCE

Sunshine, 2007.

Sunshine, 2007. Danny Boyle, 107 min. UK/US
50 GODINA ČOVJEKA NA MJESECU
Scenarij:
Alex Garland (Priča je zasnovana na jednom članku u američkom znanstvenom časopisu o tome šta bi se dogodilo na Zemlji da ostane bez Sunca. Alex Garland je polazeći od toga napravio scenarij koji se svidio Boyleu i snimanje je moglo početi)
Uloge: Rose Byrne, Cliff Curtis, Chris Evans, Troy Garity, Cillian Murphy, Hiroyuki Sanada, Benedict Wong, Michelle Yeoh
   50-ak godina od danas Sunce samo što se nije ugasilo, a čovječanstvu prijeti mračna smrt. No, ne predaju se ljudi tako lako pa u misiju šalju ekipu sa specijalnim teretom koji bi trebao udahnuti život umirućem Suncu. No, na putu ih omete poziv u pomoć kojeg je odaslao davno nestali svemirski brod, a nesretni slučaj dovest će do toga da ekipa neće imati izbora nego otkriti što je uzrokovalo njegov nestanak.
   Ono po čemu film ipak malo odskače jest vizualni dojam. Klaustrofobija skučenog broda, kadrovi goleme bombe na koju je brod spojen i prizori šetnji u svemiru već dugo nisu bili prikazani tako dobro i ako vam treba jedan dobar razlog za pogledati „Sunshine“ - to je svakako izgled filma za koji je svakako zaslužniji Boyle nego specijalni efekti na koje se već standardno ovakvi projekti oslanjaju. (timbouctou / www.filmski.net)
https://www.imdb.com/title/tt0448134/?ref_=fn_al_tt_1

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA