SVE JE U REDU

VUKOVAR SPLITU
Tout s'est bien passé, 2021. François Ozon, 113 min. FR
Scenarij:
François Ozon i Philippe Piazzo po romanu Emmanuèle Bernheim (prema autobiografskim činjenicama i njenim odnosom s bolesnim ocem)
Uloge: Sophie Marceau, André Dussollier, Charlotte Rampling, Géraldine Pailhas, Hanna Schygulla
   Proslavljeni redatelj François Ozon i omiljena francuska  glumica Sophie Marceau po prvi puta u svojim karijerama udružuju snage i na veliko platno donose dirljivu priču o odnosu oca i kćeri, pozabavivši se kontroverznom temom medicinski potpomognutog samoubojstva, zabranjenog u Francuskoj i kažnjivog zakonom za one koji žele pomoći voljenoj osobi.Osamdeset i peto godišnji André hospitaliziran je nakon moždanog udara. Kada se probudi, depresivan i ovisan, do tada izrazito znatiželjna osoba koja strastveno voli život, zamoli svoju kćer Emmanuèle da mu pomogne okončati život. Ali, kako ostvariti takvu želju kada je u pitanju vlastiti otac?
   Temeljena na istomenom romanu Emmanuèle Bernheim (1955. - 2017.), drama Françoisa Ozona ispunjena je srcem i ljudskošću. Portret onoga što znači biti bolestan i stariti. (user/imdb)
   U svemu plijeni interpretacija Andréa Dussolliera od prvih minuta filma kada ga nakon moždanog udara otkrijemo u bolničkom krevetu. Ciničan, u pojedinim trenucima duhovit, André Dussollier izvodi fascinantnu predstavu gradeći lik kompliciranim govorom u nepodnošljivoj tjelesnoj nevolji. (Antoine Corte, bullesdeculture-com)
   Kakve god bile njegove mane, "Sve je prošlo u redu" uzdići će se s prekrasnim završnim činom. (Ben Kenigsberg, rogerebert.com)
   Nakon karijere koju su uglavnom obilježila dva filma (La Boum, The World Is Not Enough), tko bi pomislio da bi Sophie Marceau mogla biti tako sjajna karakterna glumica. Glumi Emmanuelle, kćer 85-godišnjeg Andréa, na divan, suptilan način. (Philippe Paturel, cinemaforever.net)
   Nadam se da će se promijeniti pogled javnosti na stvarnost koju nužno ne poznaju. (redatelj François Ozon)

https://www.imdb.com/title/tt12847812/?ref_=nv_sr_srsg_0

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA