SVE ŠTO STE ODUVIJEK ŽELJELI ZNATI O SEKSU, A NISTE SE USUDILI PITATI

Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask, 1972.

... VIŠE OD 6 DESETLJEĆA DRUŽENJA SA FILMOVIMA WOODYJA ALLENA
Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask, 1972. Woody Allen, 88 min. US  
Scenarij:
Woody Allen prema istoimenoj knjizi Davida Reubena
Uloge: Woody Allen, Gene Wilder, Louise Lasser, Lynn Redgrave, John Carradine, Lou Jacobi
   Omnibus od sedam samostalnih priča kojima je jedina poveznica seksualna tematika...
   Dvorska luda pokušava zavesti kraljicu podmetnuvši joj afrodizijak. Psiholog nakon dolaska novog pacijenta počne preispitivati vlastiti ljubavni život. Talijanski par ima problema s postizanjem orgazma. Sredovječni muškarac krije neobičnu tajnu. Televizijski voditelj s gostima diskutira o perverzijama. Upoznajemo znanstvenika koji se bavi istraživanjem seksa. Završno, jedan spermij misli kako nije dorastao zadatku...
   „Sve što ste oduvijek željeli znati o seksu (ali ste se bojali pitati)“ Allen je napravio 1972. godine i to kao parodiju na istoimenu seksološku knjigu u kojoj sam glumi spermića s egzistencijalističkim dvojbama (Gdje smo i kuda idemo?) a tu je još i odlični Gene Wilder kao psihijatar zaljubljen u ovcu.
   Relativno vulgaran i katkad apsurdan humor omnibusa ''Sve što ste željeli znati o seksu, a niste se usudili pitati'' parodiraju priručnik za seks Davida Rubena... Ranih 1970-ih dr. David Reuben je napisao vrlo ozbiljan seksualni priručnik koji je postao bestseler. Suočen s tim epom nastavne erotike, Woody Allen odlučio je adaptirati ovu knjigu na filmsko platno podijelivši je u više pojedinačnih „tematskih epizoda“. Njegovi se humoristični skečevi bave seksom na javnom mjestu, odijevanju u odjeću suprotnog spola, ženskim poprsjem, perverzijama i ostalim seksističkim temama, u Woodyjevom stilu.   
   Odlična parodija koja ismijava razne pseudo-znanstvenike koji su se pojavili tijekom seksualne revolucije... (Igor Šimulija, telegram.hr)
http://www.imdb.com/title/tt0068555/?ref_=nm_flmg_wr_53

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA