TSCHICK

Tschick, 2016.

Tschick, 2016. Fatih Akin, 93 min. DE
Scenarij:
Lars Hubrich, Hark Bohm i Fatih Akin prema romanu Wolfganga Herrndorfa
Uloge: Tristan Göbel, Aniya Wendel, Justina Humpf
   Četrnaestogodišnji Maik Klingenberg (Tristan Göbel) ne može se požaliti što zahvaljujući svojim dobrostojećim roditeljima provodi vrijeme u luksuznoj kući s bazenom. Na žalost, ipak mu prijete dosadni ljetni praznici jer majka odlazi u kliniku za odvikavanje, a otac na „službeno putovanje“ s asistenticom.  Tada se pojavljuje Tschick (Anand Batbileg) i njegovo ljeto se čini spašenim. Tschick, koji dolazi iz daleke Rusije i živi u neboderu berlinskog predgrađa Marzahn, ukrao je auto. U naletu nepromišljene improvizacije dvojac će se otisnuti na put po užeglom provincijskom asfaltu, u ukradenom autu...
    Humorna kombinacija filma ceste i priče o odrastanju, „Tschick“ je ekranizacija jednog od najpopularnijih njemačkih romana za mlade, iz pera Wolfganga Herndorfa. Roman je preveden na 24 jezika i višestruko je nagrađivan, između ostalog i 2011. Nagradom za najbolji njemački roman za djecu i mlade.
http://www.imdb.com/title/tt4911940/?ref_=fn_al_tt_1

FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI
   Peto izdanje Festivala svjetske književnosti fokusirat će se na književnost njemačkog govornog područja. Filmski program nastaje u suradnji s njemačkim Goethe-Institutom. Riječ je o filmovima na njemačkom koji se temelje na književnom djelu (uz iznimku „Pozdrava iz Fukushime“).

 

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA