21. SPLIT FILM FESTIVAL - KZV7

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma

17.00 PROGRAM FAKULTETA LIKOVNIH UMJETNOSTI U HAMBURGU
   Odsjek za film Fakulteta likovnih umjetnosti u Hamburgu (University of Fine Arts Hamburg - Hohschule für bildende Künste) temelji se na tradiciji umjetničkog autorskog filma. Osim toga, primjenjuje interdisciplinaran pristup studiju tako što se poziva na srodne discipline i tako smješta umjetnička nastojanja samih studenata unutar šireg konteksta proizvodnje umjetnosti i slike. Cilj nije pridržavati se klasičnih profesija kao što su režija, scenografija ili snimateljstvo, nego razviti umjetničko djelo čija snaga leži u nezavisnoj kreativnoj inovaciji. (Selected by Bernd Schoch)

19.00 NAD NAMA SAMO NEBO / ABOVE US ONLY SKY, 2011. Jan Schomburg, 88 min. DE
   Za Marthin život moglo bi se reći da je uravnotežen, ispunjavajuć – sretan. Ona voli svoj posao nastavnice, ima skupinu odanih prijatelja koji je vole te, iznad svega, ima Paula, čovjeka kojega voli i s kojim živi već nekoliko godina. Dok je Paul uz nju, pozitivna i energična Martha ne strahuje za budućnost. A zatim joj na vratima osvanu dvije policajke te joj sa svega nekoliko riječi rascijepe život na onaj prije i onaj poslije toga trenutka. Čovjek s kojim Martha živi je fantom, a njegov život laž – njegova prisutnost iščezne iz njezina života ne ostavljajući traga. Dok se pokušava nositi s time, Martha upoznaje Alexandera, a jedan jedini pokret njegove ruke dovoljan je da je podsjeti na Paula. Može li Alexander ispuniti prazninu koju je Paul ostavio? Nesvjestan nedavnih previranja u Marthinom životu, Alexander se počinje zaljubljivati u nju. Oni brzo usvajaju obrede i rituale jednoga para: kazalište, večera, ključevi njezina stana. Ali ako kani imati budućnost s Alexanderom, Martha mora pronaći načina da se pomiri s prošlošću…

Festival je otvoren za sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja (film, video i novi mediji) svih dužina i žanrova. Pozornost se poklanja radovima nastalim u otklonu od vladajućih kanona filmske i video produkcije, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji digitalne slike.

http://www.splitfilmfestival.hr/?lang=hr

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA