KUHAR/ICA SPECIJALIST/ICA HRVATSKE NACIONALNE KUHINJE
Program usavršavanja namjenjen je osobama sa završenom srednjom školom u zanimanju kuhar/ica ili turističko-hotelijerski komercijalist kao nadogradnja u odnosu na dosadašnje srednjoškolsko obrazovanje, a neki poznati sadržaji obradit će se na višoj razini ili pomoću nekih drugih tehnoloških postupaka. Također, polaznici će razviti kompetencije iz područja nacionalnog kuharstva, ali i osnove poduzetništva kako bi se mogli uspješno nositi s visokim zahtjevima restorana i hotela za novim trendovima u gastronomiji.
UVJETI ZA UPIS
• osobe starije od 18 godina
• završena srednja škola u zanimanju kuhar/ica ili turističko-hotelijerski komercijalist
DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS:
• rodni list
• domovnica
• svjedodžba o završenoj srednjoj školi
• liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova kuhara/ice specijalista/ice
• sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu
TRAJANJE PROGRAMA: 3 mjeseca
ODOBRENJE ZA RAD: Rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske
RAZINA: Usavršavanje (veri?cirani program; upisuje se u e-radnu knjižicu)
NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE: redoviti/konzultativno-instruktivni