Aktualnosti

-

Kao ljudi i kao ustanova ne možemo ostati ravnodušni na agresiju koja se trenutno odvija u Ukrajini. Nažalost, stradanja Ukrajinaca podsjećaju nas na ratno iskustvo koje smo ne tako davno prošli i mi sami. Stoga je naša moralna obveza pomoći svim žrtvama koje su morale napustiti svoj dom i pronaći utočište u njima nepoznatom okruženju. Kao dobri domaćini moramo pokazati solidarnost i empatiju kako bi naši prijatelji što bezbolnije prevladali ovo mučno razdoblje, kako za njih, tako i za cijelu Europu.
Na inicijativu Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz potporu Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, organizirat će se besplatan program hrvatskog jezika za izbjeglice iz Ukrajine. Nastava u okviru ovog programa odvijat će se u prostorijama Centra na adresi Dioklecijanova 7 u Splitu, a održavat će se dva puta tjedno u bloku od dva školska sata s mogućnošću online praćenja.
Nadamo se da će ovaj mali doprinos s naše strane pomoći Ukrajincima prevladati komunikacijske teškoće i doprinijeti lakšoj integraciji u društvo.

Danijela Ćukušić, prof.
Ravnateljica

Večer poezije

Udruga za ukrajinsku kulturu u Dalmaciji CVIT poziva vas na večer poezije u petak, 18.ožujka 2022. u 17:00 sati u Сеntru za  kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7, Split (1. kat).
Posjetitelji će biti u prigodi čuti neke od najljepših pjesama ukrajinskog pjesnika Tarasa Ševčenka.

Tečaj crtanja i slikanja

Upisujemo polaznike u nove grupe tečaja crtanja i slikanja za djecu i mlade i pripreme za umjetničke škole i akademije. Prijave putem telefona 021 361524 ili e pošte na info@zlatnavrata.hr.

Zlatne ruke u Zlatnim vratima

Izložbu udruge Domine možete razgledati do 11. ožujka, 2022. u Lođi Centra Zlatna vrata.

UPISI U TIJEKU

Programi VODITELJ/ICA  i SURADNIK/CA U IZRADI I PROVEDBI PROJEKATA FINANCIRANIH IZ EU FONDOVA započinju u utorak, 15.ožujka 2022. u 16:30 sati.
NA UPIS DO 4.3. OSTVARUJETE 15% POPUSTA NA CIJENU PROGRAMA.

ŠKOLSKA KINOTEKA

KALENDAR DOGAĐANJA